Close

Danmark – Sverige 5-11. juni

SE BILDER HER

Tirsdag 5/6. 49 medlemmer var klar til avreise fra Ruten kl. 10.00 og Mossiges Minde kl. 10.30 med helturistbuss fra Sør Vest reiser. På veien til Kristiansand var det en liten stopp med kaffi og beinstrekk ved Tronåsen rasteplass, og en stopp ved Lyngdal Inn for toalettbesøk og en ny kaffikopp.
Da vi passerte Mandal svinget sjåføren av mot Stjernøya og gjennom Tregde og videre langs kysten noen kilometer før han kom inn på E39 igjen.
Fergen «Super Speed 1» hadde avgang kl. 16.30 til Hirtshals. Ombord var det
reservert plass i restauranten «Catch me if you can» med buffet-middag og fri drikke. Etter ankomst Hirtshals gikk turen videre til hotell Comwel Rebild Bakker litt sør for Ålborg for overnatting.

Onsdag 6/6. Etter frokost gikk turen vestover til øya Mors hvor vi besøkte
Nordeuropas største blomsterpark Jesperhus. Etter besøket i parken gikk turen til «Snapse Birte», Hun er kjent for sine snapser og akevitter som hun lager med forskjellige urter fra urtehagen sin. Mens hun holdt foredrag om produksjonen, fikk vi servert kaffe, kringle og 2 snapser. Anledning til å handle i utsalget før avreise til hotellet for svslapping og middag.

Torsdg 7/6. Etter en god dansk frokost gikk turen videre mot Vejle og Fredericia og Danmarks smukkeste kro «Kryb i Ly». Her ble det servert herlige smørbrød og drikke. Etter kro-besøket gikk turen over Fyn og Storebelt-broen til Sjælland
og direkte til «First Copenhagen Hotel» i København (1.2 mill innb.) Middag på hotellet.

Fredag 8/6. Etter frokost ble det sightseeing med buss på programmet. Lokalguiden Lilli Ann som var norsk guidet oss rundt i byen og stoppet ved Rådhusplassen, og vi fikk se Christiansborg slott og Bibliotekhagen før vi kjørte videre til Langelinie hvor bronseskulpturen «den lille havfrue» står.
Etter noen timer på egnhånd på «Strøket» ble vi hentet med buss tilbake til hotellet. Senere på kvelden ble vi kjørt til Tivoli hvor vi etter en rundtur i parken spiste 3 retters middag på «Madklubben» restaurant. Retur til hotellet.

Lørdag 9/6. Vi sa farvel til København og kjørte forbi Kastrup Lufthavn og over Øresundbroen til Sverige og langs vestkysten til Gøteborg. (500.000 innb.)
Ved ankomst Gøteborg ble det servert overraskelses-luncj på Hotel Scandic, før guiden Margret tok oss med på en rundtur i byen med bussen. Etter
sightseeingen fikk vi en 50 minutters båttur på kanalene i Gøteborg med
«Paddan». Etter båtturen ble det innsjekk på det nye «Clarion Hotel Post» i sentrum av Gøteborg. (500 rom). Middag på hotellet.

Søndag 10/6. Etter frokost og utsjekk gikk turen mot Uddevalla og vestover i Bohuslæns øyrike. Her møtte vi lokalguiden Margaretha Jernberg som skulle
vise oss hvor Evert Taube hentet sin inspirasjon til sine viser, b.l.a. «Maj på Malø» og «Innbjudan til Bohuslæn». Vede Flinks landhandel hadde vi pause med kaffe, kaker og litt handel i den gamle butikken.
Kl. 1400 var det avgang med «Color Viking» fra Strømstad til Sandefjord.
Ombord var det reservert plass i et av spisestedene , hvor det ble servert
skinkestek m/tilbehør og kaffe som en overraskelse. God tid til shopping i
tax-free butikken. Fra Sandefjord satte sjåføren på GPS og kjørte raskeste veg til Morgedal hotell i Telemark, der vi fikk middagsbuffet og kaffe. Dansemusikk i salongen hvor det var mulighet for en svingom eller avslapping med en drink
i salongen.

Mandag 11/6. Etter en god norsk frokost startet hjemturen via Dalen til Valle i
Setesdal. Her ble det en liten stopp, før vi fortsatte til Håhellervatn rasteplass
for beinstrekk og toalettbesøk. Siste stopp ble Byrkjedalstunet hvor de fleste spiste middag. Hjemkomst til Sandnes ca. kl. 1700.
Været var bra de fleste dagene, bortsett fra litt regn på «Strøket» og da vi
skulle i Tivoli. Ingen uhell eller sykdomstilfelle av noen art.
I følge tilbakemeldinger fra deltagerne ble det en vellykket tur. En stor takk til
vår dyktige sjåfør Jan Kåre Helgeland og den rutinerte og hjelpsomme guiden Else Ottesen.

LH