Close

Venezia, Gardasjøen og Tyrol 17.07 – 24.07-2017

Referat fra tur til Garda og Tyrol 17.07 – 24.07-2017

SE BILDER

17.7
Sammen med reiseleder Terje Todnem møtte 25 morgenfriske deltakere frem på Sola rundt kl. 04.30. Noen ble litt forskrekket da de i innsjekkingsautomaten fikk ut boardingkort til København. Iflg. programmet skulle vi reist om Gardermoen. Med avgang kl. 06.00 landet vi til rett tid på Kastrup og allerede kl. 10.00 var vi i Venezia i strålende sol og rundt 30gr. Her ble vi tatt imot av guiden som førte oss til bussen som kjørte oss ned til havnen og her kjøpte flere av damene solhatter før turen gikk videre med båt rundt til Marcusplassen.
Her hadde guiden mye å fortelle om byens historie, folk og div. bygninger. Herfra vandret vi inn i trange gater og smug og over kanaler til restauranten hvor vi fikk servert 4 retters lunch etter at de 4 siste deltakerne var ankommet. De hadde mistet kontakt med resten av følget underveis. Etter lunch var det igjen en kort vandring rundt og tilbake til Marcusplassen hvorfra vi i 2 taxibåter på Canal Grande drog tilbake til bussholdeplassen på fastlandet.
Herfra var det så en to timers busstur til Hotel Idania i Bardolino ved Gardasjøen. Det var et fint hotell med flotte rom og hyggelig betjening. Her skulle vi være i 4 netter og fikk tildelt faste bordplasser da vi møttes til middag kl. 20.00.
18.7
Vi våknet til en skyfri himmel etter en god natts søvn for de fleste. Etter tidlig frokost ble det allerede kl.8.30 spasertur ned til havnen hvor vi gikk om bord i en båt. Det ble en 1 ½ times flott tur på Gardasjøen og over til den andre siden og opp til en liten by som het Gardone. Her ble det en liten spasertur før de fleste ble med på en halvtimes rundtur med sightseeingtog. Vel tilbake samlet de fleste seg på restaurant ved sjøen og kjøpte seg lunch – mest pizza. Kl. 13.00 kom bussen og hentet oss. Det ble en fin tur dels langs kysten tilbake til Bardolino slik at vi den dagen fikk se det vakre landskapet både fra sjø og land. Så hadde vi fri (lausdrift). Noen slo seg ned ved bassengkanten, de fleste tok en tur på byen og andre en svømmetur i Gardasjøen. Deretter samlet vi oss til middag kl. 19.00 . Om kveldene var der konsert av forskjellig slag rundt i byen og her hadde mange en fin opplevelse før leggetid.
19.7
Nok en dag med strålende sol. Etter frokost ble vi hentet av bussen og kjørte en halvtimes tid sørover til blomsterparken Sigurtà, privateid og 60.000kv.m stor. I parken er der anlagt ca. 10km ”steinlagt” vei for ½ times rundfart med tog. Herifra fikk vi et godt overblikk over parken med alle dens busker og trær, vakre blomster, dammer med vannliljer, og på marker hjort, rådyr og geiter. Vel tilbake til utgangspunket slo noen seg ned ved restauranten mens andre gikk ut i parken og fant seg et annet sted for lunch. I 14tiden ble vi hentet av bussen og kjørt tilbake til hotellet. Lausdrift fram til middag og med påfølgende konsert etc. etterpå.

20.7
I lett overskyet vær drog vi av gårde opp i høyden til en liten landsby San Giorgino. I dag hadde vi fått med oss vår dyktige svensk-italienske guide Helen. Hun fortalte interessant og humoristisk om italiensk historie, politikk, arbeidsliv og familieliv – kontra svensk. Det var en fornøyelse å lytte til henne. Vel fremme i San Giorgino skulle vi vært inne i den katolske kirken – men den var dessverre stengt. Utenfor fikk vi da en interessant orientering om den katolske kirken og motsetningene til den evangeliske. Vi kjørte deretter til vinområdet Valpollicella.
Her besøkte vi vingården Agricola Guerieri Rizzardi hvor vi ble tatt imot av guide som fortalte litt historie om vingården, druer og høsting. Deretter gikk vi til mottaket for druene. Her ble de lagret og presset i forskjellige tanker alt etter om det skulle bli hvit-, rosé- eller rødvin. Inne ble vi orientert om lagring etc. De tappet kun på glassfl. (70.000 i årsproduksjon) og brukte vanlig kork. Og så kom dagens høydepunkt – vinsmaking. Hvitvin, rosévin og rødvin ble servert til stående buffet (lunch): grovt brød, olivenbrød, rissalat, forskjellig spekemat og ost. Mette og i godt humør drog vi så tilbake til hotellet – lausdrift.
21.7
Etter frokost var det klargjøring for avreise til Verona. Utsjekking måtte skje til kl. 11.00. Da all bagasje var plassert i et konferanserom gikk vi ned til havnen for siste gang. Her tok vi så et ”tøffe-tog” som førte oss en siste runde rundt i Bardolino. Så var det lausdrift frem til bussavgang kl. 14.00. Turen gikk til Verona hvor vi om kvelden skulle ha denne turens høydepunkt for de fleste – konsert med Placido Domingo. I Verona ble vi mottatt av vår eminente guide Helen. Bussen kunne ikke kjøre helt til sentrum, men fra holdeplassen loset Helen oss inn til sentrum over en vakker bro som opprinnelig var bygget som en rømnings-vei for familien Scala som i sin tid regjerte byen. Byvandringen varte i ca. 2 timer og underveis fikk vi høre mer om politikk og levekår i byen. Vi passerte først Arena som ble bygget i romertiden. Her skulle konserten være om kvelden. Noen slo seg ned på fortausrestaurant her mens vi andre fortsatte vandringen. Vi gikk over torget som ble regnet for å være Italias vakreste. Her ble det fra gammelt av omsatt krydder, kjøtt og andre matvarer av alle slag, klesstoffer etc. Mye varer kom fra Venezia og Verona benyttet også Venezias løvesymbol. Vi var også bortom Julies hus fra historien om Romeo & Julie. Her kunne vi se balkongen og statue av Julie selv på gårdsplassen. Vel tilbake ved Arena smakte de fleste på drinken Hugo – anbefalt av Helen. Den var god. Her tok vi så farvel med Helen og Terje geleidet oss til Ristorante Vecio Macello hvor vi fikk servert en 3-retters middag med dessert. Alle var gode og mette før vi etter hvert ruslet tilbake til Arena hvor konserten skulle starte kl. 22.00. Ved inngangen kjøpte flere puter. Det var lurt for konserten varte til bortimot 01.00 og vi satt på metallstoler – litt ubekvemt – men for en opplevelse. Foruten Placido Domingo deltok Ana Maria Martinez, Arturo Chacon-Cruz ,dansere og flott orkester med utdrag fra flere operaer og med litt fyrverkeri til slutt. Regnet som truet kom først da vi var underveis på vei mot Trento. Her var vi framme kl. 03.00 og krøp rett til køys.
22.7
Sen frokost før kl. 10.00 – utsjekking kl. 11.00 og p.g.a. sjåførens hviletid avgang kl. 12.15.  I lett overskyet vær på denne dagsturen fikk vi oppleve mye vakker natur da vi nå tok fatt på smale veier opp gjennom den vakre dalen Val Gardena i Dolomittene. Her var det flotte fjellformasjoner. Vi hadde lunchstopp i en vakker liten by San Ulrich før vi fortsatte opp til 2137 m.o.h. og så nedover igjen mot Østerrike til autobahn og gjennom det kjente Brennerpasset og over Europabrücke. Til slutt var vi fremme på vårt koselige Hotel Post, Fügen i Zillertal. Her var der et utrolig vakkert landskap og delvis skjult av skydotter kunne vi se små landsbyer, bondegårder og grønne marker opp etter dalsidene. Før middag fikk vi også med oss noen kraftige tordenbyger.
23.7
Vi ble vel alle vekket til kirkeklokkeklang 6.45 da den katolske kirke kallet til morgenmesse. Etter frokost gikk turen til det kjente krystallfirmaet Swarowski. Her hadde museet p.t. et indisk tema. Således hadde de utenfor laget en elefant av krystaller og inne en fin hest med seletøy og sadel. I taket hang der vakre kjoler pyntet med krystaller. Her fikk vi også se verdens største og minste krystall. Så gikk vi videre innover i forskjellige sanserom med krystaller formet i alle slags kunstverker og dertil tilhørende musikk og andre lyder. Her var noe for enhver smak i form og farge. Etter hvert kom vi alle ut i et stort shoppingsenter med ur, smykker og figurer med og av krystaller fra 40€ til 16000€. Til slutt samlet vi oss til lunch på en restaurant utenfor museet. Før bussavgang spanderte så Terje et glass rød-/hvitvin på samtlige.  På hjemveien skulle vi stoppe ved en gondolbane men skuffelsen ble stor for enkelte da den var stengt for ombygging. Herifra hadde en del av oss dog en fin spasertur ned til hotellet. Vel tilbake var der før middag tid for cappucino, andre drikker eller en titt innom den katolske kirken over gaten. Nok et kraftig tordenvær fikk vi også med oss før middag.
24.7
Siste dag og hjemtur.  Reisekl. spanderte ikke lunch på turen men delte derfor ut 20€ til hver deltaker før vi forlot vakre Zillertal og kjørte landeveien langs Tyrols største innsjø Achensee, 10km lang. Her var der også fin natur. Vi krysset grensen til Tyskland og kom snart inn på autobahn til München. Vel framme i sentrum måtte vi for første gang frem med regntøy. Terje tok oss med på en runde i byen forbi Viktualienmarkt, stor markedsplass, hvor mange kjøpte Brezel (salte kringler) og videre innom Hofbräuhaus. Det var et digert lokale som serverte 10.000 ltr øl daglig og midt i lokalet hadde de blåseorkester (”ompamusikk”). Herfra gikk turen tilbake til avtalt plass hvor bussen hentet oss for siste tur ut til flyplassen. Noen tok en rask lunch mens andre ventet til bedre tid på Kastrup. Begge flyene var i rute og kl. 22.05 forsvant alle via Taxfree hver til sitt etter nok en vellykket tur med reiseklubben godt ledet av Terje.                      TAKK FOR TUREN
lmb

Related Posts