Close

Italia 22-29 sep. 2014

SE BILDER HER

Referat fra Mossises Mindes Reiseklubb til Loano i Italia

Mandag 22 september :

41 glade turdeltagere møtte på Sola kl.05.00. Med mellomlanding i København er vi i Milano kl.10.30

Vår utmerkede guide Terje Todnem sporer opp Siggi, vår hyggelige bussjåfør fra Tyrol som var med oss på hele turen.

Det går fort på motorveien til middelhavskysten. Plutselig ser vi havet og vi er på blomsterrivieraen. Området Leguria som vi kjører igjennom, er et ”bakkeland”. Tuneller gjennom fjellet, etterfulgt av høyt svevende broer med utsikt over dype daler og høye topper. Drivhus og drivbenker i alle størrelser og imponerende steinsatte terrasser. Med 300 soldager i året, ekstra vann og stell trives urter, bær, grønnsaker og utallige vakre blomster her. Etter ca. 61 enveiskjørte tuneller med tre kjørebaner og nesten like mange broer(viadukter) er vi i den lille, vakre byen Loano. En liten tur på stranden gjør godt. Utpakking og middag kl. 19.30. Så til køys for de fleste. Her skal vi bo i 7 netter.

Tirsdag 23 september:

Frokost mellom kl. 07.30 og 10.30. Dagen fri til å utforske den koselige byen Loano. Handling, bading, vandreturer og kirkebesøk. – Gjett om vi koser oss -. En lett lunsj (pizza nr.3 eller bruchetta nr. 3?) med vin, øl, cola, kaffe – valgmulighetene er mange. Dagen går fort og vi møtes til middag kl. 19.30.           Terje oversetter menyen og det hjelper litt på valg av rettene. Men overraskelsen blir ofte stor når lokket løftes av rettene.

Onsdag 24 september:

Etter frokost har vi nok en dag til egen disposisjon. Noen kommer aldri lenger en til ”Langgata” og handel av ymse slag. (noen varer blir til og med utsolgt) Alt er så billig! Middag med valgets kvaler, som kvelden før, men mette blir vi.

Torsdag 25 september:

Vi stiller til start på utflukt til Monaco i strålende sol. Etter et par timers kjøring på motorveien med svensktalende guide åpenbarer Monaco seg i all sin prakt.  Nederst ligger den store havna fylt med de lekreste båter i alle størrelser. Vi parkerer dypt under jorda. Heiser og rulletrapper fører oss opp i dagslyset til Oceanografisk museum med utsikt mot havet.

Vi besøker den vakre kirken med prinsesse Grace og Rainiers gravsted. På plassen utenfor slottet venter vi på vaktskiftet med de uniforms kledde soldatene. Vi går gjennom parken, nyter utsikten mot havet og kommer til Monacos beste restaurant, Aurore . Her serveres deilig lunsj.

Fredag 26 september:

Nok en dag med rød soloppgang og stille vær. Etter frokost avgang til Santa Margherita og Portofino, mot sør og retning Genova. Samme fine kjøreturen langs den imponerende Blomsterrivieraen. Etter ca. 2 timers kjøring ser vi Santa Margherita dypt nede ved sjøen. Litt mindre prangende enn Monaco men likevel så vakker.  I sol og 28 graders varme loses vi om bord i en turistbåt som fører oss til Portofino. Her er alt perfekt. Kirken ligger på en høyde over byen. Vi ser bratte smale gater med spisesteder og butikker, en hvit brud med foreldre på kirkevei og turister som nyter livet og verdens største og beste iskrem med friske jordbær på toppen. Etter et par timer følger vi båten tilbake til Santa Margherita hvor deilig lunsj venter på Hotell Park Suisse. Opp på motorveien igjen til Genova og neste stopp.

Genova er en gammel industri og havneby. I dag er det marked i ”gamlehavna” med salgs boder av alle slag. Terje serverte leskende vin ved bussen før turen går tilbake til hotellet.

Dagen avsluttes med middag og hyggelig samvær.

 

Lørdag 27 september: I dag får alle gjøre som de vil og det setter vi pris på.

Om kvelden går vi i samlet flokk til en fin restaurant på strandpromenaden ikke langt fra hotellet. Terje har bestilt pasta, biff og tira mi su med drikke til. En hyggelig avslutning på vellykkede dager.

 

Søndag 28 september:

Bussen ventet utenfor hotellet kl. 08.30 og turen går til San Remo. Guiden forteller litt om byen og viser oss hovedgaten som er bred og fin med mange motebutikker. Finest er nok Casinoet med nydelig blomsterdekorasjoner utvendig! Vi spaserer langs strandpromenaden til en fin lunsj på Hotel Paradiso.  Vi forlater kysten og fortsetter opp den vakre dalen til den gamle byen Dolceacqua, et yndet sted for kunstnere fra fjern og nær. Vi spaserer på den høye broen over en uttørket elv. Den fører oss over til gamlebyen med trange smau og trygge boplasser. Slottet er i ruiner.  I dag er det landsbymarked og loppemarked i byen.

Fra Dolceaquae er det ikke langt til vingården hvor vi blir mottatt med en imponerende oppdekning og servering av pastarett med brød og vin. Deretter vin smaking og smaksprøver av egenproduserte delikatesser og oljer. Salg til dem som ønsker noe med hjem. Vel fornøyde startet vi på hjemturen – samme vei som vi kom.

Etter middag på hotellet underholdt Terje med glade toner fra flygelet til sang og dans.

 

Mandag 29 september:

Alt er pakket og klart for hjemreise via Milano. I Milano spanderer Mossige Minde reiseklubb lunsj (TUSEN TAKK) Vi får en kort guidet tur i hjertet av Milano. Neste stopp er flyplassen Milan Malpensa og vi tar farvel med vår utmerkede sjåfør. Flyet er i rute og snart er 41 glade og fornøyde deltagere + Terje vel hjemme på Sola etter årets siste tur med reiseklubben.

E.N.