Close

Skottland – 11. – 14. august

SE BILDER HER

Mandag 11. : Fin flytur til Newcastle hvor vi ble tatt imot av vår sjåfør som dessverre hadde hatt et lite uhell med bussen ned fra Skottland. Bl. a. et lite vindu over døren var knust. Underveis til hotellet begynte også et stort vindu hvor ytterglasset i ”2lags vindu”som var blitt ”pulverisert” nå å falle ut. Sjåføren måtte stanse og fjerne hele glasset med langkost. Underveis begynte også biter fra det lille vinduet å blåse inn i bussen og i fanget på vår eminente reiseleder Elisabeth Evjedal. Hun tok det med et smil og en god latter. Sjåfør Bob var ikke kjent i Newcastle så vi fikk sett litt av byen før vi omsider ankom hotellet. Her ventet en deilig middags- bufet.

Tirsdag 12.: Etter god engelsk frokost (bl.a. egg & bacon) kunne turen starte mot Skottland med ”nylappet” rute som holdt et par km før de siste glassbitene igjen havnet i fanget til Elisabeth. Turen gikk nå mot Hadrians Wall som var romerrikets grense mot nord. Værgudene var ikke helt med oss denne formiddagen så vi ble ikke fristet til å stoppe før vi kom til Northumberland National Park Center, Once Brewed, hjertet av Hadrians Wall land. Underveis kjørte vi gjennom et småkupert forholdsvis flatt jordbruksland oppdelt i kornåkrer og marker med beitende kyr og sauer. Etter en kort pause gikk ferden videre i ” berg og dalbane mot grensen og over til Jedburgh i Skottland. Her hadde vi lunch og litt shopping for enkelte i 2 store butikker med klær, souvenirer, whisky etc. Ferden gikk så videre til vårt hotell Premier Inn i Musslaburgh rett utenfor Edinburgh. Etter et par timers hvile kjørte vi inn i byen til Thistle Hotel James hvor vi hadde en særs vellykket aften først en deilig 3 retters middag med valgfri hovedrett og drikke. Deretter en fantastisk flott opptreden med dans, sang, sekkepipe og en utrolig flink kar på trekkspill. På vegne av Sørvest Reiser (takk Ulf) serverte Elisabeth en nightcup(whisky) i bussen da vi var vel til bake på hotellet.

Onsdag 13.: Etter frokost sto en opplagt guide klar til å ta oss med med på et par timers busstur rundt i Edinburgh. Vi fikk god orientering om severdigheter og attraksjoner – godt oversatt av Elisabeth. Etterpå ble vi sluppet løs i byen. Det gjaldt først og fremst å skaffe seg litt lunch og deretter litt byvandring og shopping for noen. Da vi møttes for retur til hotellet møtte sjåføren med ny buss. Denne hadde sotfarget glass i sidevinduene og det var ikke bare bare når vi skulle nyte naturen neste dag. Men ved returen til hotellet vanket det nå litt kjeks og en ”daycup”. Alle fikk sove. Om kvelden bar det ut til turens høydepunkt – MilitaryTattoo. Men først hadde vi igjen treretters middag på en koselig restaurant i en ombygget kirke. Der var for øvrig ikke mye som minnet om kirke mer bortsett fra inngangspartiet. Deretter kjørte bussen oss opp mot Edinburgh Castle. Det ble dessverre litt langt å gå for enkelte men vi kom vel fram og fikk gode plasser øverst på tribunen og en uforglemmelig opplevelse. Her var dansere og musikk fra Trinidad, Australia med fl. land –ikke minst Highland drums and pipes. I tillegg var der fyrverkeri og flotte fargespill på slottsmuren. Vi hadde forventet kaos da 8-9000 tilskuere skulle forlate plassen men det gikk veldig greit. Vi var hjemme akkurat til midnatt da vår gode sjåfør iflg.reglement skulle ha 9 timers hvile.

Torsda14.: Dette gjorde at vi startet en halv time senere enn beregnet. Dagens siste tur gikk nå opp gjennom The Highland. Første stopp var Glamis Castle hvor dronningmoren var født .Her ble det først en vel tidlig lunch p.g.a.at omvisningtidene var blitt endret. Det endte sogar med at vi måtte droppe omvisningen til fordel for The Highland. Det var enten eller hvis vi skulle rekke flyplassen til kl 1600. Nå gikk så turen gjennom det skottske høyland med vakre åser dekket med lyng i fine farger. Elisabeth ble ikke orientert om de sotfargede vinduene før vi kom til Breamar men da var vi allerede ute av lyngområdene nedenfor tregrensen. Dermed gikk en del av oss glipp av de flotte lyngfargene. I Braemar hadde vi en kort pause og tok gruppebilde før ferden gikk videre til Aberdeen Airport. Takket være god sjåfør rakk vi frem akkurat i tide til tross for mye trafikk.

Takk for en trivelig tur på alle måter.

Lars M Bjørnsen

Related Posts