Close

Tur til BERLIN – DRESDEN 3 – 10. mai. 2015

BERLIN – DRESDEN

SE BILDER HER

3.5

22 morgenfriske og  forventningsfulle medlemmer møtte reiseleder Else Ottesen på Sola rundt kl 05.00. Etter ca 1,5 time landet vi i Berlin i strålende solskinn og sommerlig temp. Slik holdt været seg forøvrig  hele turen bortsett fra en kort liten regnbøye på lørdagen. I Berlin ble vi møtt av vår norsktalende guide Roald som tok oss med til Friedrich der Grosse sitt slott Sans Souci i Potsdam. Etter omvisning her hadde vi en deilig 3retters lunch på restaurant Loft, og navnet passte godt på norsk ettersom den lå i 5.etasje. De spreke gikk trappene mens andre tok heis. Etter en  utmerket lunch tok vi farvel med Roald for denne gang og turen fortsatte til Dresden. Vår utmerkede reiseleder Else holdt oss våkne med å fortelle bl.a. om egne opplevelser   på feriebesøk i Øst- og Vest-Berlin. Vel fremme ved Maritime Hotel i Dresden hadde vi kun et kort toalettbesøk før vår nye guide Ulrika, utmerket svensktalende; tok oss med på en times rundtur i en del av byen. Vel tilbake på hotellet fikk vi nå tildelt utmerkede rom hvor vi fikk slappet av et par timer før vi  inntok en utmerket 3retters middag. Det hadde vært en lang dag så de fleste var nok tidlig i seng.

4.5

Mandag stillte vi til et fantastisk frokostbord og kl. 09.30 hentet Ulrika oss til en kort spasertur inn til sentrum hvor vi fikk en flott omvisning med god info om div. bygningers historie og den utrolige gjenoppbyggingen etter at byen ble bombet til ruiner i løpet av et par februardager i 1945. Etter å ha tatt farvel med Ulrika slapp vi løs på egenhånd. Noen shoppet, andre  gikk rundt og så på byen. Lunch for øvrig på egen hånd før de fleste av oss samlet seg utenfor operaen under ”svansen” på hesten på teaterplassen. Så ble det omvisning i operaen før vi ruslet hjem til hotellet og en velfortjent hvil. Flott 3.retters middag (som vanlig) hadde vi på en hyggelig restaurant i byen og etterpå kunne vi spasere tilbake til hotellet i behagelig temperatur.

5.5

Tirsdag gikk ferden til byen Meissen hvor vi besøkte den kjente Meissen Porselensfabrikk. Her fikk vi først en TV-info om forhistorien til fabrikken før vi fikk se hvordan de laget kunstverkene. Etterpå kunne vi besøke museet i 2 etasjer og beundre de utroligste porselensarbeider opp gjennom tidene. Alle slags figurer, fat, serviser, vaser etc. fra fingerbøller til vaser og kandelabre i mannsstørrelser. Arbeidene kan ikke beskrives – de må oppleves. Om noen kjøpte fingerbølle til 59 euro vet jeg ikke men kaffeservice til 38000 euro vet jeg med sikkerhet sto igjen da vi drog ned til sentrum hvor vi kunne spise lunch og bese en koselig by med smale gater og smau. Vel tilbake til hotellet var det avslapping før middag og så pakking for avgang neste morgen.

6.5

Etter nok en fantastisk frokost gikk turen mot Berlin men først med et eventyrlig opphold i Spreewald. I dette området  var kanaler som gikk på kryss og tvers. Veier var der få av slik at mange hytter i området kunne bare nås pr pram større eller mindre prammer hvor man kun brukte en stakeåre. Kun lege, brannvesen og bønder som skulle frakte landbruksmaskiner fikk bruke påhengsmotor.  Enkelte områder var totalfredet og her fantes bl. a. hjort, rev og villsvin og i stillheten kunne vi også høre et rikt fugleliv. Underveis gikk vi gjennom 3 mindre sluser. Inne i området fantes bl.a. flere spisesteder og her hadde vi også felles lunch. Opplevelsene i ”villmarken” ble nok et av høydepunktene på turen. Vel tilbake til fastlandet fikk vi servert kaffe  og pannekake før bussen tok oss med videre til Hotel Palace i Berlin. God middag som vanlig etter en liten hvil etter ankomst.

7.5

Torsdag etter en bedre frokost drog vi av gårde med vår nå kjente guide Roald på tur rundt i Berlin. Vi ble vist fellesambassaden for de 5 nordiske land,Bundespresidentbygningen,  Potsdamer Platz, Regjeringskvartalet, Hauptbahnhof, Alexander Platz, Brandenburger Tor,Check Point Charlie m.m. Vel tilbake til hotellet tok vi farvel for dagen med vår eminente guide og drog ut på egen hånd i hotellets omgivelser for å shoppe og spis lunch. Etter en tidlig middag drog vi av sted med bussen til det som vel trolig ble turens største høydepunkt – nemlig showet The Wyld. Det som der ble vist av hundedressur, dans, akrobatikk, sang for ikke å snakke om iscenesettelser var helt utrolig.

8.5

Etter frokost drog vi ut sammen med Roald på tematur Berlinmuren 1961-89. Han hadde selv vokst opp i Øst-Berlin og var 8-10 år da muren ble revet. Men han var god til å formidle sine kunnskaper om livet i øst, om rømningsveier til vesten osv. Vi fikk se rester av muren, minnesmerker m.m. før vi tok avskjed med Roald på Alexander Platz hvor reiseklubben spanderte en herlig lunch og med påfølgende kaffe som ble mottatt med applaus. Før bussen hentet oss tilbake hadde vi 1,5 time ”fri”  til litt byvandring i området. I kveldingen tok vi av gårde igjen – denne gang til Potzdamer Platz  og opp til Panoramapunkt. Heis opp til 24 etasje på under 20sek. Sammen, hver med et glass champagne kunne vi nyte den flotte utsikten før vi igjen drog av gårde til Hofbrauhaus. Her var der restaurant i 2 etasjer og lokalene var vel sikkert en 30×40 m stort om ikke større. Med sydtysk musikk og mange gjester var der liv og røre. Svært god mat servert på en litt original måte ble dette også til en minnerik aften.

9.5

Lørdagen var til fri disp. men med buss disponibel drog vi via Check Point Charlie for fotografering og rundt det ”jødiske kvarter” inn til Alexander Platz hvor alle ble med på en times båttur  på elven Spree. Tilbake rakk vi akkurat å få følge bussen til hotellet –  men de fleste gikk nok av ved kjøpesenteret KaDeWe. Her og i området rundt ble der spist lunch mens noen var på shopping og andre bare fulgte med. I løpet av ettermiddagen kom den eneste lille renbygen vi hadde på hele turen. Kvelden ble tilbrakt på hotellet med en deilig middag nok en gang etter fulgt av mange gode historier før vi måtte trekke oss tilbake for å pakke koffertene for hjemturen som skulle starte med vekking 05.30.Der ble litt kluss et par ganger med bussbestillings-steder/tider og drikke men alt ordnet seg.

Vi fra styret fikk ingen klager, kun ros og selv er vi også godt fornøyd så da må vel undertegnede kunne si at turen var vellykket – og

TAKK FOR TUREN OG PÅ GJENSYN.

Mvh LMB