Close

reisebrev fra Tur til Mallorca 04.05-11.05-2018 4.5

Tur til Mallorca 04.05-11.05-2018

SE BILDER
4.5
Vi var 22 medl. som møtte på Sola rundt 06.15 Her sto Kari Mellgren fra Sør-Vest og tok imot oss og sørget for at vi kom oss av gårde med flyet kl. 08.30. Hun fulgte med oss fram til hotell Morito i Cala Millor hvor vår eminente guide Elisabeth Evjedal sto og tok imot oss. I resepsjonen ble vi servert Champagne mens vi fikk tildelt rom og nøkkelkort. Middagsbufet ble servert kl. 19.00. I mellomtiden hvilte noen ut på rommene mens andre orienterte seg litt i nærmeste område rundt hotellet. Det ble tidlig kveld for de fleste.
5.5
Våknet til regnvær. Etter frokost hadde vi infomøte kl. 10.00. Her ble vi også ønsket velkommen av Elisabeth og hotellets manager med et glass champ. Vi ble orientert om dagens program, litt om hotellets historie og fasiliteter. Enkelte problemer i forbindelse med rommene ble løst og så skulle vi samles i resepsjonen kl. 15.00 for ta en liten runde i nærområdet. Lunch ordnet vi selv – noen på hotellet – andre på byen. I oppholdsvær ledet Elisabeth oss så ned til strandpromenaden hvor solen etter hvert tittet fram. Vi gjorde holdt på Carlos Rest. hvor Elisabeth spanderte ”alioli” – en slags dip. Returen gikk så gjennom gågaten(handlegaten) til bake til hotellet. Underveis fikk vi tips om spes. butikker, hjelp i minibank, etc. Til middag alltid bufet med mange gode retter, grønnsaker og desserter av forskjellig slag. Til middagen var der inkl. 1 gl. vin, øl eller mineralvann.
6.5
Søndag skulle være til egen disp. men som Egon hadde også Elisabeth som vanlig en plan. Kl. 10.00 samlet 18 friskuser seg til ”utmarsj”. I sol og litt vind vandret vi først promenaden til endes og så videre i lett terreng og på turvei (total 2,7km) opp til Castell Punta de N’Amer . Det er en liten borg fra 16-1700tallet og med flott utsikt innover mot Cala Millor, mot havet og mot nabobyen Sa Coma. Der var ca 200m stigning fra byen. Men etter ca 45 min pause og med litt medbragte forfriskninger ville alle fortsette ned til Sa Coma ca 1.7 km. På hele turen passerte vi en vakker blomsterflora og mange forskjellige busker og trær og på veien ned mot Sa Coma møtte vi både gående og ridende. Vi gikk sogar mellom hester på en ranch. Vel framme fant vi oss en restaurant hvor de fleste også spiste lunch. Siden tok vi ”tøffetog” tilbake til hotellet. Elisabeth hadde nok engang sørget for en fin dag med gode opplevelser.
7.5
I lett overskyet vær gikk vi til fergekaien for å følge katamaranen til Cala Rajada. Ved kaien var solen kommet frem og nå gikk så ferden langs kysten i strålende solskinn og rolig sjø. Der var en vakker fremmedartet natur. Vakre forvitrede fjellformasjoner med grotter og klipper som gikk rett i havet og innimellom lå mange bolig- feriehus, hoteller og landsbyer. Etter en times tid var vi framme i Cala Rajada, en liten koselig fiskerlandsby med en trivelig havn fylt opp med masse småbåter og omgitt av små hyggelige serveringssteder. Også her hadde Elisabeth funnet bekjente med restaurant. Her hadde hun bestilt plass hvor vi selv kunne bestemme menyen. Etterpå var der tid til en liten tur rundt i byen før båten igjen tok oss tilbake til Cala Millor og litt avslapping før middag.
8.5
I fint vær drog vi av gårde kl.09.00 med buss først til Valdemossa. I dag hadde vi med oss Hild som var norsk og et oppkomme av kunnskaper om historie, flora etc. på Mallorca. Turen gikk i mer kupert terreng og underveis fortalte Hild bl.a at Valdemossa har et fint kloster. Men byen er mest kjent for at komponisten Chopin bodde der i ca. 2 mndr. og ble inspirert til å komponere flere musikkstykker under oppholdet. Vel framme i Valdemossa med sitt kloster gikk vi først gjennom den vakre klosterhaven med vakre blomster og trær før det ble en kort byvandring med påfølgende pause for forfriskninger/ tur på egen hånd. Derfra gikk turen videre til Port de Soller. Her parkerte bussen ovenfor sentrum. Busser var ikke tillatt. For Reisekl. regning hadde Elisabeth ordnet med lunch i denne idylliske fiskerlandsbyen. Mat og drikke ble servert i løpet av kort tid. Maten var god og etterpå ble der tid til å rusle litt rundt for å se på alle båtene på havnen eller titte på byen for øvrig. Deretter bar det opp til bussen igjen og turen fortsatte til den lille fjellandsbyen Fornalutx. Her ble det nok en liten vandring i trange gater/smug men med plass til blomster i urner før pause med drikke. Turen hjemover gikk gjennom øyas lengste tunnel – ca 2,7 km. Hele dagens tur gikk gjennom vekslende natur fra sletteland gjennom daler og kystlandskap og med fjell på over 1000m innen synsviddeog med forskjellige blomster, oliven-,appelsin- og sitrontrær etc. Litt forsinket men vel fornøyde kom vi hjem i god behold til nok en god middag.
9.5
Lett overskyet og ”fri”. Elisabeths plan var i dag at hun hadde ordnet det slik at vi kunne få besøke Antonios (hotelleieren) sin private samling av gamle biler, motorsykler, og sykler – sogar 2-3 ”Veltepetere” , gamle motorer og veggene fulle med fotografier av bl.a. biler og busser og hyllevis med tekniske blader og bøker av alle slag men ordentlig arkivert. De fleste bilene var trolig fra 1920-30 årene og likedan syklene. At han kunne sine ting med rep og restaurering vistes tydelig ved at han hadde for datteren bygget en bil i forhold 1:5 etter en bil han selv hadde. De sto siden av hverandre. ”Kjellerlokalet” under boligen var sikkert 2-300 kv.m. og her fikk vi også noe å drikke før vi fikk gå ut og beundre hagen med svømmebasseng, vakre roser, trær, busker og en flott mur slik som de praktiserer på Mallorca. Tilhogget stein som blir formet slik at den kan løs opp uten bindemiddel. Slik blir murene også laget bl.a. langs veiene i dag. Etter en god time drog vi tilbake til hotellet for lausdrift resten av dagen. Ingen angret på at de ble med men det kunne de gjøre som ikke ble med.
10.5
Nok en fin morgen med lett overskyet vær og busstur til Palma kl 09.00. Vel framme møtte vi nok en gang Hild som i dag tok oss med på en liten busstur rundt i deler av byen. Vi kom også opp på en liten høyde med flott utsikt over deler av byen som vi kunne se gjennom en lett dis. Her på høyden ligger også en gammel borg som byen nå vil benytte til byens museum. Vel nede i byen igjen startet byvandringen opp mot byens katedral. Vi var inne i katedralen og her hadde Hild mye å fortelle om dens historie og om enkelte av severdighetene – altertavler, kapeller, størrelse etc. Deretter fortsatte turen rundt i gater og smug til en hyggelig restaurant i gammel stil og hvor Elisabeth nok en gang for Reiseklubbens regning hadde bestilt en deilig lunch med drikke. Etter lunch ble der anvist et felles møtested før der ble tid for shopping osv. Der var flotte dyre butikker å se men jeg tror ikke der ble så mye handel fra vår side før vi vel fornøyde med dagens tur igjen gikk i samlet flokk til bussen for å rekke dagens middag.
11.5
Avreisedag og vi våknet til turens fineste dag med sol og varmt vær. Etter frokost drog noen til Dragehulene, noen på marked i nærheten, andre på byen mens noen koste seg i solen på hotellet. Rommene måtte forlates innen kl. 12.00 men koffertene kunne settes inn i avlåst rom frem til bussavgang kl. 18.45. Men før det kunne vi nyte den siste bufeten kl.17.30. Etter å ha tatt et skikkelig farvel med Elisabeth som nå skulle ha ferie overtok igjen Kari som loset oss gjennom booking og sikkerhetskontroll og til en lang ferd mot natt og hjem.
TAKK FOR TUREN!
lmb